rezervasyon@montebello-villas.com+90 252 614 4646+90 530 317 0322
        RezervasyonlarımRezervasyon Paneli

        Ölüdeniz'de Mutlaka Denemeniz Gereken 14 Lezzet

        Ölüdeniz'de Mutlaka Denemeniz Gereken 14 Lezzet | Montebello Villas Blog
        5.06.2024 12:55:00
        0 yorum

        Eşsiz bir villa tatili hayal edin. Muhteşem bir manzara, turkuaz sular ve masmavi gökyüzü... Ölüdeniz, bu hayali gerçeğe dönüştüren bir cennet köşesi. Peki, bu cennet köşesinde sadece doğanın güzelliğine mi hayran kalacaksınız? Tabii ki hayır! Ölüdeniz, lezzetli mutfağıyla da sizi büyüleyecek.

        Villa tatilinizi Ölüdeniz'de yapıyorsanız, bu lezzetleri kaçırmamalısınız. Hazır olun, gastronomi yolculuğumuza başlıyoruz!

        >> Fethiye'de Kiralık Villa

         

        Denizden Gelen Lezzetler: Ölüdeniz'in Meşhur Deniz Ürünleri

        Mavi cennetin sofralarında da deniz ürünleri başköşede yer alıyor. Ölüdeniz'e geldiyseniz taze balıkları, karidesleri ve ahtapotları denemeden dönmeyin.

        Levrek:  Izgara levrek, Ölüdeniz'in en meşhur deniz ürünlerinden biridir. Taze levrekten hazırlanan bu lezzet, zeytinyağlı ve limon sosuyla servis edilir.

        Ahtapot Salatası:  Haşlanmış ahtapotun domates, soğan ve zeytinyağı ile buluştuğu bu salata, mezelerin vazgeçilmezi.

        Midye Dolma:  Dolma deyince akla ilk sarması gelse de Ölüdeniz'de midye dolma da oldukça popüler. Pirinç, baharat ve maydanoz ile hazırlanan iç harç ile doldurulan midyeler fırında pişirilir ve sıcak servis edilir.

        Deniz Ürünleri Güveç:  Karides, kalamar, midye ve balıkların domates, biber ve baharatlarla buluştuğu bu güveç, Ölüdeniz'de özel bir lezzet.

        Kalamar Tava:  Kalamar halkaları un ve baharatla kaplanarak kızartılır ve limonla servis edilir.

         

        Ölüdeniz'in Meşhur Zeytinyağlı Yemekleri

        Deniz ürünlerinin yanı sıra Ölüdeniz'de yöresel lezzetleri de denemeyi unutmayın. Zeytinyağlılar, kebaplar ve mezeler bu bölgenin mutfağının vazgeçilmezleri arasında.

        Zeytinyağlı Bamya:  Ölüdeniz'de bamya oldukça lezzetli ve taze olarak yetiştirilir. Zeytinyağlı bamya, Ölüdeniz mutfağının klasik lezzetlerinden biridir.

        Zeytinyağlı Enginar: Enginar da Ölüdeniz'de sıkça tüketilen bir sebzedir. Zeytinyağlı enginar, limon ve maydanoz ile servis edilir.

        Zeytinyağlı Yaprak Sarma:  Yaprak sarma, Ölüdeniz'de oldukça meşhur bir lezzettir. Asma yaprağı, pirinç ve baharatlarla hazırlanan yaprak sarma, zeytinyağlı sos ile servis edilir.

        Zeytinyağlı Taze Fasulye:  Taze fasulye, Ölüdeniz mutfağında zeytinyağlı olarak da pişirilir. Domates, soğan ve maydanoz ile zenginleştirilen zeytinyağlı taze fasulye, oldukça lezzetli bir garnitürdür.

         

        Tatlı Bir Son: Ölüdeniz'in Meşhur Tatlıları

        Lezzetli bir yemeğin ardından tatlı bir son da olmazsa olmaz. Ölüdeniz'de kabak tatlısı, ayva tatlısı, muhallebi ve baklava gibi geleneksel tatlıları deneyebilirsiniz.

        Kabak Tatlısı:  Kabak tatlısı, Ölüdeniz'in en meşhur tatlılarından biridir. Şerbetli ve lezzetli olan bu tatlı, genellikle cevizle servis edilir.

        Ayva Tatlısı:  Ayva tatlısı da Ölüdeniz'de sıkça tüketilen bir tatlıdır. Fırında veya tencerede pişirilen ayva tatlısı, kaymakla servis edilir.

        Sütlaç:  Sütlaç, klasik bir Türk tatlısıdır. Ölüdeniz'de de oldukça lezzetli sütlaç bulabilirsiniz.

        Leblebi Tatlısı:  Leblebi tatlısı, Ölüdeniz'in yöresel tatlılarından biridir. Leblebi, üzüm ve pekmez ile hazırlanan bu tatlı oldukça lezzetli ve doyurucudur.

         

        Bonus: Ölüdeniz'in Meşhur Gizli Tatları

        Ana akım menülerde yer almayan bu gizli hazineler, Ölüdeniz'in otantik mutfağını keşfetmenize ve unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamanıza yardımcı olacak. Hazırsanız, Ölüdeniz'in keşfedilmeyi bekleyen lezzet dünyasına adım atalım!

        Gökçesu Çorbası:  Gökçesu çorbası, Ölüdeniz'in yöresel çorbalarından biridir. Mercimek, bulgur ve sebzelerle hazırlanan bu çorba oldukça lezzetli ve doyurucudur.

        Keşkek:  Keşkek, buğday ve et ile hazırlanan yöresel bir lezzettir. Ölüdeniz'de keşkeği farklı etler ile deneyebilirsiniz.

        Ayran Aşı:  Ayran aşı, yoğurt, ayran, sarımsak ve baharatlarla hazırlanan yöresel bir çorbadır. Ölüdeniz'de serinlemek için ideal bir lezzettir.

        Yöresel Otlar:  Ölüdeniz'de yetişen birçok yöresel ot vardır. Bu otlar salatalarda, çorbalarda ve yemeklerde kullanılabilir.

         

        Ölüdeniz'de  villa tatilinizi  unutulmaz kılmak için bu yazıda size lezzetli bir rehber sunduk.  Meşhur deniz ürünlerini,   yöresel lezzetleri ve tatlıları  keşfetmeniz için size bazı önerilerde bulunduk.  Montebello Villas’ta bulunan villaları ve konumlarını inceleyebilir,tatilinize uygun villadan rezervasyon yapabilirsiniz.

        Sonuç olarak:

        -> Ölüdeniz'e geldiyseniz taze balıkları, karidesleri, ahtapotları, kalamarları ve midyeleri denemeden dönmeyin.

        -> Zeytinyağlılar, kebaplar ve mezeler gibi yöresel lezzetleri de keşfetmeyi unutmayın.

        -> Tatlı olarak kabak tatlısı, ayva tatlısı, muhallebi ve baklavayı deneyebilirsiniz.

         

        Unutmayın: Ölüdeniz'de villa tatiliniz sırasında bu lezzetleri keşfetmek için birçok seçenek var.

         
         
        Hemen Ara!
        WhatsApp Destek!whatsapp
        Müşteri Temsilcileri
        REZERVASYON OLUŞTUR
        Tarihler Müsait
        Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
        • Konaklama Süreniz
          00 Gece
        • Konaklama Tutarı
          00
        • Elektirik Ücreti
          00
        • Temizlik Ücreti
          00
        • Toplam Tutar
          00
        • Ön Ödeme
          00
        • Girişte Kalan Ödeme
          00
        UYGUNLUK TAKVİMİ
        müsailtMüsait
        DoluDolu
        Ödeme BekliyorÖdeme Bekliyor
        Giriş-ÇıkışGiriş-Çıkış